PLCRC biedt een platform voor het verzamelen van

gegevens van patiënten met dikkedarmkanker.

 

deelnemende
centra

 

deelnemende
patiënten

Nieuws

kankerzorg-in-beeld.png

Meer dan 800.000 mensen leven met de gevolgen van kanker

Gepubliceerd op: 17-04-2019

Bijna 800.000 mensen leven met of na kanker en een aanzienlijk deel van hen ervaart klachten door de kanker en behandelingen, zoals chronische vermoeidheid en angst voor terugkeer van de kanker. De gevolgen voor het dagelijkse leven, sociale relaties en werk zijn groot. Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) hebben voor het eerst deze klachten en de omvang ervan omschreven in het rapport ‘Kankerzorg in beeld: over leven met en na kanker’. Het schetst de grote gevolgen van kanker, op de mensen die ermee leven, hun partner, hun naasten, collega’s, werkgevers en op de hele maatschappij.

Gegevens van PLCRC zijn gebruikt om de gevolgen van patienten met darmkanker inzichtelijk te maken.

Lees meer
logo-werkgroep-darmkanker.png

Nieuw patiëntenplatform: werkgroep Darmkanker

Gepubliceerd op: 04-04-2019

Het kan beter voor mensen met darmkanker!

De positie én de kwaliteit van leven van alle mensen met darmkanker, mensen die moeten leven met de gevolgen van de ziekte, en hun naasten zo goed mogelijk verbeteren. Dat is de inzet van werkgroep Darmkanker. De mensen van deze nieuwe werkgroep zijn actiegericht en zetten zich met hart en ziel in voor de belangen van darmkankerpatiënten in Nederland.

Lees meer
images34inzbd0.png

Aandacht voor de behandeling van darmkanker in maart; de darmkankermaand.

Gepubliceerd op: 21-03-2019

Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand. Deze maand vinden er dan ook diverse activiteiten plaats om aandacht te vragen voor darmkanker. Zo heeft Roche Nederland een speciaal magazine "Darmkanker heb je niet alleen" uitgegeven.

En was er op dinsdag 19 maart jl. een goed bezochte publiekslezing over darmkanker in het UMC Utrecht. Zowel in het magazine als tijdens de publiekslezing werd stilgestaan bij de behandeling van darmkanker en de rol van onderzoek en patiëntenparticipatie hierin.

Lees meer
logo-plcrc-digitaal-002-.png

5000 patiënten hebben hun toestemming gegeven voor deelname aan PLCRC!

Gepubliceerd op: 26-02-2019

Leren van de gegevens van patiënten om de behandeling van toekomstige patiënten te verbeteren. Dat is één van de doelstellingen van PLCRC. Daarvoor zijn de gegevens van veel patiënten nodig.

Lees meer
champagne-home.jpg

Twee subsidie aanvragen door KWF kankerbestrijding gehonoreerd!

Gepubliceerd op: 18-12-2018

Vandaag kregen we de uitslagen van KWF van de twee subsidie aanvragen die we deze zomer hebben ingediend. Beide aanvragen zijn gehonoreerd!

Lees meer
50.jpg

50ste ziekenhuis geinitieerd!

Gepubliceerd op: 20-11-2018

Vandaag is het MST als 50ste centrum geinitieerd voor PLCRC.

Lees meer
ctdna-in-circulation.png

Nederlands kankeronderzoek bundelt krachten: diagnostiek vrij-circulerend tumor-DNA naar kliniek

Gepubliceerd op: 18-10-2018

De analyse van spoortjes tumor-DNA in het bloed van kankerpatiënten is een nieuwe diagnostische techniek om te bepalen welke behandelingen individuele patiënten nodig hebben gedurende het verloop van hun ziekte. Deze techniek is net de laboratoriumfase uit. In Nederland worden nu alle krachten gebundeld in het consortium COIN om te onderzoeken  -  met studies voor long- en darmkanker – hoe de techniek ingebed kan worden en meerwaarde kan brengen in de de ziekenhuispraktijk.  ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, investeert hier ruim 1.850.000 euro in uit het onderzoeksprogramma Personalised Medicine.  

Lees meer
presentatie1.jpg

100 patiënten geïncludeerd in QUALITAS!

Gepubliceerd op: 15-10-2018

Op 1 oktober is de mijlpaal van 100 inclusies in QUALITAS, onderzoek naar de kwaliteit van leven bij behandeling met TAS-102 (Lonsurf), overschreden.

Lees meer
samenwerkingsovereenkomst-dccg-iknl-dica.jpg

SAMENWERKING DARMKANKERZORG: HOGERE KWALITEIT EN MINDER ADMINISTRATIEVE LASTEN

Gepubliceerd op: 11-10-2018

PLCRC is een studie vanuit de Dutch Colorectal Cancer Group. Vanochtend werd door de DCCG een samenwerkingsovereenkomst getekend met DICA en IKNL om de kwaliteit van darmkankerzorg verder te verbeteren.

 

Lees meer
4000.jpg

4000 patienten geincludeerd in PLCRC!

Gepubliceerd op: 02-10-2018

Vandaag is de 4000e patient geincludeerd in PLCRC!

Lees meer

Protocol en patienteninformatie versie 13 in gebruik!

Gepubliceerd op: 25-06-2018

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan wijzigingen in het protocol en de patiënten informatie folder. Alle ziekenhuizen gaan vanaf vandaag met de nieuwe versie, versie 13 werken!

Lees meer