PLCRC biedt een platform voor het verzamelen van

gegevens van patiënten met dikkedarmkanker.

 

deelnemende
centra

 

deelnemende
patiënten

Nieuws

foto-maarten-klein.png

Darmkankerstudie kan van start dankzij zwemgeld!

Gepubliceerd op: 27-06-2019

In het Algemeen Dagblad legt Geraldine Vink (Programmamanager PLCRC) helder uit waarom dit onderzoek voor patiënten een wereld van verschil kan maken.

 

Lees meer
ctdna-dag.jpg

deelnemers 3de ctDNA dag steken hun duim op voor Maarten van der Weijden

Gepubliceerd op: 22-06-2019

Remond Fijneman (onderzoeker Antoni van Leeuwenhoek) en Geraldine Vink (programma PLCRC) lichten project toe waarvoor Maarten van der Weijden zwemt voor een bloedtest voor betere selectie van darmkankerpatienten.

Lees meer
live-stream.png

Maarten is Live te volgen!

Gepubliceerd op: 21-06-2019

Maarten van der Weijden is live te volgen via de NOS, en ook op https://www.11stedenzwemtocht.nl/livestream/

Lees meer
20-uur.png

Nog 1 dag te gaan!

Gepubliceerd op: 20-06-2019

Nog 1 dag te gaan en dan springt Maarten in het koude water van Friesland. We gaan hem morgenavond aanmoedigen!

Lees meer
maarten-doorkomsttijden.png

Maarten zwemt óók voor darmkanker!

Gepubliceerd op: 19-06-2019

Komende vrijdag 21 juni duikt Maarten van der Weijden weer de Friese wateren in om geld bijeen te zwemmen voor kanker. Hij ondersteunt hiermee ook een substudie van PLCRC naar circulerend tumor DNA bij patienten met stadium 3 dikkedarmkanker. Wij zullen hem daarom vrijdagavond in IJlst aanmoedigen!

Lees meer
presentatie2.jpg

Vertel hoe het met u gaat!

Gepubliceerd op: 24-05-2019

Uw zorgverleners horen graag hoe het met u gaat en wat voor u belangrijk is, zodat ze u nu en in de toekomst nog beter kunnen

helpen. Vul hiervoor de (online) vragenlijsten in die u van het ziekenhuis ontvangt.

 

Lees meer
maarten-van-der-weijden.png

Maarten van der Weijden zwemt voor een project binnen PLCRC!

Gepubliceerd op: 26-04-2019

Maarten duikt op 21 juni van dit jaar opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. De Maarten van der Weijden Foundation heeft met professionals en patiënten zorgvuldig 11 nieuwe onderzoeken en/of projecten uitgezocht om in 2019 te ondersteunen. Een deel is gericht op het vergroten van kans op herstel of verlenging van het leven van de kankerpatiënt. Een ander deel is gericht op het vergroten van de kwaliteit van leven en palliatieve zorg.

Lees meer
kankerzorg-in-beeld.png

Meer dan 800.000 mensen leven met de gevolgen van kanker

Gepubliceerd op: 17-04-2019

Bijna 800.000 mensen leven met of na kanker en een aanzienlijk deel van hen ervaart klachten door de kanker en behandelingen, zoals chronische vermoeidheid en angst voor terugkeer van de kanker. De gevolgen voor het dagelijkse leven, sociale relaties en werk zijn groot. Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) hebben voor het eerst deze klachten en de omvang ervan omschreven in het rapport ‘Kankerzorg in beeld: over leven met en na kanker’. Het schetst de grote gevolgen van kanker, op de mensen die ermee leven, hun partner, hun naasten, collega’s, werkgevers en op de hele maatschappij.

Gegevens van PLCRC zijn gebruikt om de gevolgen van patienten met darmkanker inzichtelijk te maken.

Lees meer
logo-werkgroep-darmkanker.png

Nieuw patiëntenplatform: werkgroep Darmkanker

Gepubliceerd op: 04-04-2019

Het kan beter voor mensen met darmkanker!

De positie én de kwaliteit van leven van alle mensen met darmkanker, mensen die moeten leven met de gevolgen van de ziekte, en hun naasten zo goed mogelijk verbeteren. Dat is de inzet van werkgroep Darmkanker. De mensen van deze nieuwe werkgroep zijn actiegericht en zetten zich met hart en ziel in voor de belangen van darmkankerpatiënten in Nederland.

Lees meer
logo-plcrc-digitaal-002-.png

5000 patiënten hebben hun toestemming gegeven voor deelname aan PLCRC!

Gepubliceerd op: 26-02-2019

Leren van de gegevens van patiënten om de behandeling van toekomstige patiënten te verbeteren. Dat is één van de doelstellingen van PLCRC. Daarvoor zijn de gegevens van veel patiënten nodig.

Lees meer
champagne-home.jpg

Twee subsidie aanvragen door KWF kankerbestrijding gehonoreerd!

Gepubliceerd op: 18-12-2018

Vandaag kregen we de uitslagen van KWF van de twee subsidie aanvragen die we deze zomer hebben ingediend. Beide aanvragen zijn gehonoreerd!

Lees meer
ctdna-in-circulation.png

Nederlands kankeronderzoek bundelt krachten: diagnostiek vrij-circulerend tumor-DNA naar kliniek

Gepubliceerd op: 18-10-2018

De analyse van spoortjes tumor-DNA in het bloed van kankerpatiënten is een nieuwe diagnostische techniek om te bepalen welke behandelingen individuele patiënten nodig hebben gedurende het verloop van hun ziekte. Deze techniek is net de laboratoriumfase uit. In Nederland worden nu alle krachten gebundeld in het consortium COIN om te onderzoeken  -  met studies voor long- en darmkanker – hoe de techniek ingebed kan worden en meerwaarde kan brengen in de de ziekenhuispraktijk.  ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, investeert hier ruim 1.850.000 euro in uit het onderzoeksprogramma Personalised Medicine.  

Lees meer
samenwerkingsovereenkomst-dccg-iknl-dica.jpg

SAMENWERKING DARMKANKERZORG: HOGERE KWALITEIT EN MINDER ADMINISTRATIEVE LASTEN

Gepubliceerd op: 11-10-2018

PLCRC is een studie vanuit de Dutch Colorectal Cancer Group. Vanochtend werd door de DCCG een samenwerkingsovereenkomst getekend met DICA en IKNL om de kwaliteit van darmkankerzorg verder te verbeteren.

 

Lees meer