PLCRC biedt een landelijk platform voor onderzoek

naar dunnedarm-, dikkedarm-, endeldarm- en anuskanker.

 

deelnemende
centra

 

deelnemende
patiënten

Terug naar het overzicht

PLCRC-deelnemers uitgenodigd voor deelname aan Care4Fatigue en LION-studie

In het toestemmingsformulier van PLCRC is een optie of een deelnemer gevraagd wil worden voor nieuw onderzoek. Regelmatig worden deelnemers die hier toestemming voor hebben gegeven, en waarvan we denken dat ze mogelijk in aanmerking komen voor een bepaalde studie door ons geïnformeerd. De deelnemer kan vervolgens zelf contact opnemen met de onderzoekers en aangeven geïnteresseerd te zijn.

 

Zo hebben de afgelopen maanden een aantal PLCRC-deelnemers een uitnodiging gekregen om mee te doen aan de Care4Fatigue studie (uitgevoerd door Amsterdam UMC) en de LION studie (uitgevoerd door UMC Utrecht). De Care4Fatigue en de LION studie zijn beide studies voor mensen die hun behandeling voor darmkanker al hebben afgerond. De Care4Fatigue studie onderzoekt wie behoefte heeft aan hulp bij vermoeidheid na een behandeling voor kanker. Deelnemers aan de Care4Fatigue studie vullen gedurende 2 jaar een aantal online vragenlijsten in. Het doel is om zorg beter aan te laten sluiten bij de wensen van patiënten.

 

De LION-studie onderzoekt de effecten van een online beweegprogramma na een behandeling voor kanker. Deze studie kijkt naar de kwaliteit van leven en kankergerelateerde klachten, zoals vermoeidheid, angst of neuropathie. Deelnemers aan de LION-studie worden geloot in 1 van de 2 groepen. Groep 1 gaat direct met het 12-weken durende online beweegprogramma aan de slag. Groep 2 volgt het beweegprogramma 12 weken later. Deelnemers bezoeken een paar keer het UMC Utrecht voor verschillende metingen. Die bestaan uit vragenlijsten, een bloedafname en sporttesten.

 

De resultaten van het onderzoek zullen na publicatie te vinden zijn op de website van PLCRC. 

 

 

Terug naar het overzicht
lion-1.jpg