PLCRC biedt een landelijk platform voor onderzoek

naar dunnedarm-, dikkedarm-, endeldarm- en anuskanker.

 

deelnemende
centra

 

deelnemende
patiënten

Terug naar het overzicht

PLCRC-deelnemer Loes verkoopt beschilderde zwerfstenen voor inzamelen geld voor darmkankeronderzoek

Afgelopen dinsdag stond er een kraampje in de centrale hal van het UMC Utrecht, waar PLCRC-deelnemer Loes van Gool haar kunstwerken verkocht. Loes deed dit in samenwerking met Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis, het goede doel voor iedereen die wil bijdragen aan het (kinder)ziekenhuis. Loes, een kunstenares, kreeg in 2020 darmkanker en besloot tijdens haar behandeltraject om haar tijd te besteden aan het beschilderen van zwerfstenen. Deze liet ze achter op openbare plekken in haar dorp, om mensen een glimlach te bezorgen. Wat begon als tijdverdrijf tijdens de Coronapandemie, werd een stuk serieuzer toen bleek dat mensen om haar heen en ver daarbuiten interesse hadden in de stenen. Door een klein bedrag te vragen voor elke zwerfsteen en dit te schenken aan een door haar gekozen goed doel, kan Loes letterlijk een steentje bijdragen aan het darmkankeronderzoek dat in het UMC Utrecht gedaan wordt. Een van de onderzoeken die hieronder vallen is de PLCRC cohortstudie. Loes: "In het UMC Utrecht ben ik behandeld met een experimentele therapie, die toen nog niet kon worden aangeboden in andere ziekenhuizen. Door het onderzoek wat hier gebeurt, ben ik er dus nog! Ik ben zo dankbaar daarvoor, en wat is er nou beter dan het onderzoek op deze manier te kunnen ondersteunen?" Door de verkoop van de zwerfstenen met haar kraampje afgelopen dinsdag is er weer meer dan 900 euro toegevoegd aan het al bijzonder hoge bedrag dat Loes al heeft binnengehaald: de teller staat nu op meer dan 11.000 euro! Het PLCRC team is ontzettend trots en dankbaar dat Loes zich zo met hart en ziel inzet voor het goede doel, en we wensen haar veel creativiteit en alle goeds toe.

 

Meer lezen over Loes haar verhaal en missie? Lees dan Loes (64): ‘Met stenen beschilderen verspreid ik een beetje vreugde’ (mijnkwaliteitvanleven.nl) en Als patiënt weet ik hoe belangrijk onderzoek is! - UMC Utrecht .

 

Wilt u ook zo'n prachtige beschilderde zwerfsteen kopen voor uzelf of als cadeau voor iemand en daarmee darmkankeronderzoek financieel ondersteunen? Ga dan naar Zwerfstenen voor onderzoek naar darmkanker in UMC Utrecht (actievoorumcutrecht-wkz.nl) of naar de Facebookpagina van Loes Facebook

 

Terug naar het overzicht
img20231128115218-1.jpg