PLCRC biedt een landelijk platform voor onderzoek

naar dunnedarm-, dikkedarm-, endeldarm- en anuskanker.

 

deelnemende
centra

 

deelnemende
patiënten

Terug naar het overzicht

Informatie over de BLANKET studie gestuurd naar PLCRC deelnemers

Afgelopen week hebben een aantal deelnemers informatie over de BLANKET studie toegestuurd gekregen. Bij interesse kunnen zij deelnemen aan deze studie naar de begeleiding bij zorgen over terugkeer van kanker.

Mocht u geen bericht hebben gekregen, maar bent u wel succesvol behandeld voor kanker, en maakt u zich zorgen over een mogelijke terugkeer van de ziekte, dan kunt u de onderzoekers benaderen voor meer informatie.

Door betere behandelingen en eerdere opsporing is kanker gelukkig voor steeds meer mensen goed te behandelen. Maar ook na een succesvolle behandeling blijven er soms zorgen over de mogelijke terugkeer van de ziekte. Nadenken over een gezondere leefstijl kan helpend zijn. Maar als u zich veel zorgen maakt kan dat een negatieve invloed hebben op uw dagelijks leven. Het Helen Dowling Instituut (HDI) heeft online begeleiding ontwikkeld om te helpen met deze zorgen om te leren gaan en er minder last van te ervaren. Een praktijkondersteuner uit de huisartsenpraktijk verzorgt deze online begeleiding.

Wat houdt het in?
Met dit onderzoek willen deonderzoekers in kaart brengen of deze begeleiding werkt en de zorg verder verbeteren. Wie meedoet aan het onderzoek krijgt kosteloos online begeleiding van een hulpverlener. Deze begeleiding bestaat uit drie tot vijf gesprekken via beveiligd beeldbellen. Daarnaast doorloopt u een online programma waarin u ervaringen van lotgenoten tegenkomt en tips en oefeningen krijgt om zelf mee aan de slag te gaan. Verder vult u een aantal keer vragenlijsten in over hoe het met u gaat.

Voor dit onderzoek zoeken de onderzoekers mensen die:

Achttien jaar of ouder zijn.
Tussen de 3 maanden en 10 jaar geleden succesvol zijn behandeld voor kanker.
Last hebben van zorgen over terugkeer van de ziekte en hierbij graag begeleiding willen.

Meedoen of meer weten?
Voor aanmelden of vragen kunt u terecht bij onderzoeker Yvonne Luigjes of onderzoeksassistent Rosalie van Woezik, via 030 252 4020, yluigjes@hdi.nl of rvanwoezik@hdi.nl. Of laat uw contactgegevens achter op https://www.surveymonkey.de/r/NJRJJ3J, dan wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Meer informatie op: https://www.hdi.nl/2020/zorgen-over-terugkeer-van-kanker/

 

Terug naar het overzicht
blanket-1.png